IAN systeem van Schneider Electric gaat strijd aan met gangbare draadloze WirelessHART meetsystemen
Hitma B.V.

IAN systeem van Schneider Electric gaat strijd aan met gangbare draadloze WirelessHART meetsystemen

Hitma introduceert van Schneider Electric een IAN (Instrument Area Network) meetsysteem.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Schneider Electric brengt een IAN (Instrument Area Network) meetsysteem op de markt. Dit is:

– Het snelste en meest eenvoudig te installeren draadloze meetsysteem
– De meest kostenefficiënte draadloze oplossing
– Eenvoudig te integreren in bestaande WirelessHART systemen
– Later eenvoudig uit te breiden, tegen minimale kosten

Deze lijn van Schneider Electric is gebaseerd op BLE, Bluetooth Low Energy, een bekende technologie in de consumentenmarkt. Het voordeel is dat de connectie makkelijk gemaakt is en dat het verbruik van deze vorm van Bluetooth erg laag is.

Hoe het werkt
Het IAN (Instrument Area Network) systeem bestaat uit draadloze veldsensoren (endnodes) voor het meten van absolute en relatieve druk, drukverschil en temperatuur. Deze metingen kunnen via BLE worden gekoppeld aan de zogeheten centrale collectoren (concentrators). Deze collectoren verzamelen de meetdata van maximaal 8 draadloze veldsensoren en stuurt deze via WirelessHART door naar elk willekeurig systeem.

Door gebruik te maken van de Bluetooth Low Energy, gaat de batterij van de veldsensoren ca 10 jaar mee en kan je 5 jaar doen met de batterij van de collector. Hierbij is wel uitgegaan van een gemiddelde temperatuur van 25 graden en een update elke 6 seconden. Door de app op je telefoon of tablet, is de configuratie ook een stuk eenvoudiger. Hiermee is deze nieuwe productlijn van Schneider Electric het meest kostenefficiënte, gebruiksvriendelijke en flexibele draadloze systeem op de markt voor diverse industrieën.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht