Yokogawa verbetert de cyberveiligheid en -beveiliging voor het Control and Safety System Lineup

Yokogawa verbetert de cyberveiligheid en -beveiliging voor het Control and Safety System Lineup

Yokogawa kondigt aan dat het de ISASecure CSA Level 1 certificering van het ISA Security Compliance Institute* (ISCI) heeft verkregen voor zijn CENTUM™ VP geïntegreerd productiecontrolesysteem, dat voldoet aan de nieuwste internationale beveiligingsnormen

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Yokogawa Electric Corporation kondigt aan dat het de ISASecure CSA Level 1 certificering heeft verkregen van het ISA Security Compliance Institute* (ISCI) voor zijn CENTUM™ VP geïntegreerd productiecontrolesysteem. Met deze certificering voldoen het CENTUM VP geïntegreerde productiecontrolesysteem en het ProSafe-RS veiligheidsinstrumentensysteem van Yokogawa nu beide aan de nieuwste internationale veiligheidsnormen. Ook is er een verbeterde versie van ProSafe™-RS Lite ontwikkeld die voldoet aan zowel explosieveiligheid als maritieme normen, en een bijgewerkte versie van de Plant Resource Manager (PRM™) software die deze nieuwste versie van de ProSafe-RS Lite ondersteunt.

Door factoren als de toegenomen afhankelijkheid van systeemtoegang op afstand tijdens de COVID-19 pandemie, nemen cyberaanvallen op productiefaciliteiten wereldwijd toe en worden ze steeds geavanceerder, waardoor men zich steeds meer bewust wordt van de noodzaak om aan internationale normen te voldoen. Componenten die de ISASecure CSA-certificering ontvangen, voldoen aan de internationale normen IEC 62443-4-1 en IEC 62443-4-2 met betrekking tot de beveiliging van industriële automatiserings- en besturingssystemen. Het ProSafe-RS safety instrumented system, dat voldoet aan veiligheidsintegriteitsniveau SIL3, en de ProSafe-RS Lite, die voldoet aan SIL2-normen, hebben respectievelijk in mei en juli 2021 ISASecure CSA Level 1-certificering verkregen.
Om CENTUM VP in aanmerking te laten komen voor ISASecure CSA Level 1 certificering, is een cyclische redundantiecontrolefunctie toegevoegd die periodiek een diagnose stelt van de integriteit van de programma’s en databases op de field control stations van een fabriek. Als er een fout wordt ontdekt, wordt er een systeemalarm afgegeven.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht