DRONE DEMOZONE

SkyeBase ondersteunt asset owners en maintenancemanagers in de industrie door het combineren van Drones en AI.

Binnen de procesindustrie zijn er vaak strikte veiligheidsvoorschriften en ATEX zones van toepassing. Hierdoor zijn drone inspecteurs nauwgezet opgeleid en respecteren deze regelgeving strikt. Projectplannen worden vooraf opgemaakt en het moment van uitvoering wordt in overleg met de klant zorgvuldig gekozen. In functie van het type opdracht worden de juiste drones, crawlers en camera’s ingezet voor datacaptatie. Inspecties kunnen variëren van visueel, thermisch, opmetingen tot emissie- en wanddiktemetingen.
Datacaptatie gebeurd door middel van drone inspecties en hoogtechnologische beeld- en meetapparatuur. Dit met als doelstelling het verkrijgen van glasheldere inzichten in de conditie van assets en voor het nemen van (preventieve) onderhoudsbeslissingen.

Outdoor drone M300

Deze krachtige outdoor drone werkt met behulp van hoge resolutiecamera’s, sensoren en een gps tracker. Aanvullend kan een waaier aan payloads bevestigd worden (thermisch, optische zoom, RGB). Deze veelzijdige inspectietool zorgt voor inzichtelijke datacaptatie op opslagtanks, verticale assets en bovengronds leidingwerk.

Indoor drone + visuele / thermische

camera

Deze indoor drone is voorzien van een

kan vliegen in kanalen met een minimum diameter van 500mm. De hoge resolutie camera en video geven haarscherpe beelden. Dankzij de lidar sensor kunnen eenvoudig 3D puntenwolken gemaakt worden waarop nadien defecten gelokaliseerd en geannoteerd kunnen worden. Deze veelzijdige tool

Wanddikte-stick

De stick met de UT-module kan diktemetingen uitvoeren tot een hoogte van 18+ meter met schuurmodaliteiten. Het systeem werkt zowel op RVS als stalen tanks. Meten kan op verticale wanden, schuine wanden en daken. Schuren kan indien het te meten oppervlak roest of vuil is. Alle metingen worden uitgevoerd met minimaal een A-scan.

Tankrobot met visuele camera en

ultrasoon tester

Visuele inspectie: met 30x optische zoom, nauwkeurige sub millimeter maatvoering, volledige foto- en video- opname opties en bevestigd op een robuust robotplatform detecteert de externe inspectiecamera alle defecten of scheuren, ongeacht de hoek. Zelfs de defecten die zo klein zijn als 65 micron.

Wanddiktemeting: UT-testtools worden toegevoegd aan deze robot. Deze NDT-inspectietechnologie wordt gebruikt voor diktemetingen, B-scans, lasinspectie en het efficiënt in kaart brengen van grote oppervlakten. Deze zeer wendbare robot kan de sondes overal plaatsen.

Onderwater drone (ROV) met RGB camera

en sonar

Deze onderwaterdrone (ROV) is voorzien van een hoogwaardige camera voor film en video, laserapparatuur, sonar en belichting voor het uitvoeren van de inspecties. De perfecte tool voor het inspecteren van bluswatertanks, ondergronds leidingwerk en waterstructuren.