ABB nv

ABB Metaalstraat toont primeurs op Welding Week

ANTWERPEN – Tijdens de Welding Week in Antwerpen (18 t/m 21 oktober) toont ABB Metaalstraat 2 primeurs. De robotleverancier showt de IRB2600ID-robot en een MultiMove-robotlascel. ABB Metaalstraat is een samenwerkingsverband van 5 verschillende ABB-r

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ANTWERPEN – Tijdens de Welding Week in Antwerpen (18 t/m 21 oktober) toont ABB Metaalstraat 2 primeurs. De robotleverancier showt de IRB2600ID-robot en een MultiMove-robotlascel.

ABB Metaalstraat is een samenwerkingsverband van 5 verschillende ABB-robotleveranciers. De organisatie biedt een gerobotiseerde totaaloplossing voor de metaalindustrie. Bedrijven die richting zoeken bij het robotiseren van snijden, (laser)lassen, handling, nabewerken, stralen, CNC-machinebelading en spuiten, kunnen bij ABB Metaalstraat terecht.

IRB2600ID-robot
Op de vakbeurs in Antwerpen toont ABB Metaalstraat onder meer een IRB2600ID-robot. Dit is de nieuwste ontwikkeling uit de reeks ABB-robots met een geïntegreerd laspakket. De open structuur van de bovenarm maakt het voor deze robots mogelijk om het laspakket flexibel door te voeren. Hierdoor is de bewegingsvrijheid van de robot groter en de slijtage van het laspakket minder. ‘Dankzij deze geïntegreerde technologie en het grotere werkbereik kunnen cyclustijden verminderen tot 15 procent en kosten tot 75 procent’, aldus Martin van der Have namens ABB.

MultiMove-lascel
Daarnaast demonstreert ABB Metaalstraat tijdens de Welding Week een MultiMove-lascel. Dit betreft het gecoördineerd samenwerken van een lasrobot en een handlingrobot (die het te lassen product vasthoudt) in 1 cel. Beide robots worden aangestuurd door 1 besturing, waardoor het maken van programma’s eenvoudiger is geworden en de samenwerking optimaal is. De besturing is ook offline te programmeren. ‘De samenwerking tussen een lasrobot en een handlingrobot biedt onze klanten een besparing op product gebonden opspanmallen’, aldus Karel van Vlastuin van ABB Metaalstraat.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht