XTS transport system with innovative No Cable Technology (NCT)

XTS-transportsysteem met innovatieve No Cable Technology (NCT)

Contactloze stroom- en datatransmissie voor de movers

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het modulaire XTS-systeem is met NCT uitgebreid met een speciale motormodule en met elektronica die op de movers kan worden gemonteerd. De hardware die nodig is voor de transmissietechnologie is volledig geïntegreerd in de motormodule, zodat de bestaande functionaliteiten en compacte opstelling behouden blijven. Er zijn geen extra aansluitingen of toevoerleidingen nodig. De besturing van de hardware op de mover is volledig geïmplementeerd in TwinCAT. Alle bekende TwinCAT-functionaliteiten zijn beschikbaar voor eenvoudige projectimplementatie.

Voor het eerst maakt NCT het mogelijk de producten op de mover te verwerken en de kwaliteit ervan te controleren terwijl het proces aan de gang is. Voldoende vermogen en snelle communicatie met het TwinCAT-besturingssysteem maken een eenvoudige aansluiting van sensoren en actuators mogelijk. De datacommunicatie kan in real time gebeuren en kan systeembrede gebeurtenissen synchroniseren met een nauwkeurigheid van µs in verbinding met EtherCAT. Dit opent nieuwe oplossingsmogelijkheden voor de gebruiker, met name op het gebied van productbehandeling, -bewerking en -meting parallel met producttransport, alsmede aanpassing van productiemachines aan snel wisselende productiepartijen:
– Op de mover zelf kunnen verschillende bewegingssequenties worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om een product uit te lijnen.
– De mover wordt een mobiel handlingsysteem met elektromotorische grijpers, hefmagneten of vacuümzuignappen die producten kunnen oppakken, verplaatsen en neerzetten.
– Het verwarmen of koelen van producten tijdens het transport is net zo goed mogelijk als het uitvoeren van inlinemetingen.
– De geïntegreerde datacommunicatie maakt bijvoorbeeld unieke mover-, gereedschapskoffer- en productidentificatie mogelijk, evenals status- en procesbewaking op afzonderlijke movers.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht