EURO-INDEX bv

Onderhoud, reparatie en kalibratie van meetinstrumenten

EURO-INDEX beschikt over een modern service- en kalibratielaboratorium voor onderhoud, reparatie, kalibratie en het justeren van meetinstrumenten. EURO-INDEX is een Geautoriseerd Service Centrum van alle merken die ze vertegenwoordigt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Waarom kalibreren?
Een kalibratiecertificaat vermeldt hoeveel een meetinstrument afwijkt ten opzichte van, naar (inter)nationale standaarden herleidbare, kalibratiemiddelen. Bij de meetresultaten op het certificaat wordt tevens vermeld of deze binnen of buiten de specificaties vallen, die door de fabrikant van het meetinstrument zijn opgegeven. Zonder kalibratiecertificaat kunt u er slechts vanuit gaan dat uw meetinstrument voldoet aan de fabrieksspecificaties, maar aantonen kunt u dit niet.

Justeren
Indien de geconstateerde afwijking groter is dan gespecificeerd wordt het instrument gejusteerd, waarna het weer de juiste waarden aangeeft. Na justering ontvangt u twee kalibratiecertificaten: één van de voorkalibratie en één van de nakalibratie.

Onderhoud
Om een meetinstrument in goede conditie te houden is naast kalibratie in de meeste gevallen ook periodiek onderhoud noodzakelijk. Dit geldt zeker voor meetinstrumenten met onderdelen die aan slijtage of vervuiling onderhevig zijn, zoals een rookgasmeter of gasdetector met elektrochemische sensoren, pompjes en/of filters. Tijdige vervanging van verbruiksonderdelen, het uitvoeren van firmware updates, controle van batterijen of accucapaciteit, zekeringen, meetsnoeren en dergelijke maken doorgaans geen deel uit van een kalibratie, maar wel van preventief onderhoud.

Kalibratiemogelijkheden
– Elektrotechnisch
– Temperatuur (inclusief infrarood temperatuurmeting en thermografie)
– (Rook)gasanalyse
– Gasdetectie
– Klimaattechniek
– Druk/trek

Contactinformatie

Stuur ons een bericht