MX-System : solution système connectable pour une automatisation sans armoire de commande

MX-System: insteekbare systeemoplossing voor automatisering zonder schakelkasten

Maximale efficiëntie voor machinebouwers, schakelkastfabrikanten en eindgebruikers

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het MX-System van Beckhoff is een flexibele, ruimtelijk geoptimaliseerde en intelligente systeemoplossing die de conventionele schakelkast volledig kan vervangen en zo geheel nieuwe mogelijkheden in de fabrieksautomatisering kan openen. Als modulaire vervanging van de schakelkast, die desgewenst ook decentraal op de machine kan worden geplaatst, bespaart het MX-System op engineering, montage, installatie en onderhoud. Dit maakt uiterst efficiënte processen mogelijk voor fabrikanten en exploitanten van machines en installaties – van de planning, opstelling en installatie van het MX-System tot en met het onderhoud van met het MX-System uitgeruste machines.

Het basisconcept van het MX-System is de standaardisatie van de elektrische en mechanische interfaces voor alle elektronische en elektromechanische onderdelen. De uitvoering van dit idee resulteert in twee interfaces:

Met de data-interface wordt elke functionele eenheid in een EtherCAT-netwerk geïntegreerd en wordt deze gelijktijdig voorzien van 24 V DC en indien nodig ook van 48 V DC.
Een tweede interface is als standaard gedefinieerd voor het laagspanningsbereik. Deze interfaces verdelen de netspanning van maximaal 530 V AC en een gelijkspanning van maximaal 848 V voor het aandrijfsysteem.
Dankzij deze standaardisering kan alle functionaliteit die zich traditioneel in een schakelkast bevindt in kaart worden gebracht als een backplanesysteem. Analoog aan de interfaces zijn er twee verschillende backplanetypen, die de beschreven interfaces in de vorm van connectoren als essentiële kenmerken hebben. De backplanes zijn voorzien van robuuste aluminium behuizingen. De combinatie van backplane en behuizing wordt een basisplaat genoemd. Bovendien is er een volledig gamma functiemodules op het gebied van IPC’s, buskoppelaars, I/O, motion, relais en systeemvoeding. Deze worden eenvoudig op de basisplaat gemonteerd en geschroefd.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht